Jonas Gabrielsen og Mette Møller, mfl.: Ledere, der taler – taler der leder

image

Jeg går på talerskole. Det gør jeg fordi jeg gerne vil lære at holde blændende taler, som er interessante og som inspirerer. Underviserne anbefalede mig denne bog som supplerende læsning.

Bogen er skrevet af en række ledere eller kommunikationseksperter, med forskellige erfaringer og indsigter i, hvordan talen kan anvendes: Som et strategisk værktøj,  til at lede medarbejderne gennem omstruktureringer, lønforhandlinger, kulturelle forandringer, indbyde til dialog med tilhørerne eller skabe følelser af sammenhold og fællesskaber.

Når produktionsapparatet sidder mellem medarbejdernes ører, er tale et nødvendigt ledelsesinstrument. Taler legitimerer lederskab og bogen giver eksempler på den gode tiltrædelsestale, julefrokosttale og på hverdagens mikrotaler. Fælles for dem alle lægges der vægt på autencitet og omdømme, strategisk forberedelse, situationsfornemmelse og ikke mindst, indøvelse af talen.

“Ledere, der taler – taler, der leder” er hurtigt læst, nemt fordøjelig og inspirerende læsning. Men for mig er der bare lang vej til den store ledelsestale. Først skal jeg blive klogere på,  ganske simpelt at bygge en tale op og fremføre den uden koncept. Det er mit næste mål. Godt jeg har Talerskolen!

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *